Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 4 minuty

SKŁADNIKI (na 4 porcje):
1 trufla (60 g)
1 opakowanie ciasta francuskiego
200g sera ricotta
100 g suchego sera koziego
sól i pieprz do smaku
oliwa z oliwek, masło

PRZYGOTOWANIE:
Oczyść truflę pędzelkiem (nie myj!), posiekaj drobno, połącz z ricottą i serem kozim (bez skórki). Dodaj sól i pieprz do smaku.
Rozwałkuj ciasto francuskie i wytnij z niego 24 kwadraty o wym. 10x10 cm. Posmaruj roztopionym masłem.
Na każdym kwadracie ułóż porcję farszu a następnie drugi kwadrat ciasta. Ściśnij brzegi, aby się szczelnie zlepiły.
Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Smaż sakiewki na złoto z obu stron.
Po zdjęciu z patelni osącz na paierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Podawaj na ciepło z sałatką z mieszanych liści sałat.