Anna Lewandowska zdradza swoje przepisy na dania wielkanocne. Naszym redakcyjnym faworytem są jajka faszerowane guacamole, czyli słynnym sosem z awokado. Bogaty w zdrowe tłuszcze owoc to zdaniem żony Roberta Lewandowskiego idealna alternatywa m.in. dla wysokokalorycznego majonezu. Ci,, którzy już je przygotowali zapewniają, że są nie tylko zdrowe, ale także wybornie smakują!

ZOBACZ: PROGRAM TV NA WIELKANOC Co oglądać w Święta? HITY, FILMY

Jajka faszerowane na Wielkanoc - składniki

Do przyrządzenia zdrowych faszerowanych jaj według przepisu Anny Lewandowskiej należy przygotować produkty, które bez problemu powinniście móc kupić w każdym supermarkecie. Są to:

  • 6 jajek
  • 1 awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • kilka kropel soku z cytryny
  • świeża kolendra
  • szczypta chilli
  • szczypta pieprzu

Przepisy na dania wielkanocne Anny Lewandowskiej

Anna Lewandowska opisała też w kilku punktach sposób przygotowania tego dania. Nie martwcie się - jest on banalnie prosty.

1. Jaja ugotuj na twardo, wyjmij żółtka.
2. W osobnym pojemniku wymieszaj awokado, żółtka, przeciśnięty czosnek, oliwę i sok z cytryny.
3. Dodaj drobno pokrojonego pomidora, chili i ponownie wymieszaj.
4. Jaja ułóż na talerzu, nałóż farsz.
5. Oprósz świeżo mielonym pieprzem i posiekaną kolendr.

Słynna trenerka i specjalistka od żywienia na swoim blogu umieściła również przepisy na takie dania wielkanocne, jak daktylowiec, mazurek, babka bez glutenu oraz krem z daktyli i chilli. Wszystko ze zdrowych zamienników. Skusicie się? Anna Lewandowska nie zapomniała też o osobach, które nie jedzą mięsa i innych produktów pochodzenia zwierzęcego. Przepisy wraz z instrukcją wykonania znajdziecie na www.hpba.pl w zakładce "Wielkanoc".

SPRAWDŹ TEŻ: STARMACH, MORAN, GESSLER wielkanocne przepisy gwiazd. Zobaczcie ich propozycje!