Czas przygotowania : 20 minut

SKŁADNIKI (na 2 jajka):
2 jajka
80 g gorzkiej czekolady
40 ml crème fraiche
12 migdałów obranych ze skórki
10 ml syropu z agawy

PRZYGOTOWANIE:
Dzień wcześniej przygotuj creme fraiche: podgrzej na małym ogniu 200 ml słodkiej śmietanki 36% i 100 ml śmietany 12%, do temperatury 60 stopni (nie gotuj!). Zostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Następnie zamieszaj, przykryj i wstaw do lodówki.
Posiekaj czekoladę, dodaj śmietankę i syrop z agawy. Podgrzewaj na małym ogniu, aż czekolada stopnieje i powstanie jednolita masa. Odstaw na bok.
Surowe jaja umyj dokładnie, następnie ostrym nożem odetnij czubek. Opróżnij skorupki, dokładnie je wypłucz i wysusz.
Posiekaj migdały.
Każdą skorupkę napełnij migdałami. Dodaj czekoladowy krem i wstaw na 1 godz. do lodówki.
Skorupki można też napełnić kremem z mlecznej czekolady zmiksowanej z sokiem z marakui, albo pastą z orzechów laskowych i białej czekolady.