4 porcje/30 minut

• 50 dag filetów z indyka

• VEGETA Przyprawa do mięs

• opakowanie makaronu penne Podravka

• 1 kostka rosołu drobiowego VEGETA

• słoiczek kaparów

• czerwona papryka

• cukinia

• 2–3 ząbki czosnku

• olej

• pieprz

• 2 garści roszponki

• Ser pecorino

• Ajvar łagodny Podravka

Mięso nacieramy dokładnie Vegetą przyprawą do mięs, odstawiamy na 30 min.

Makaron Podravka gotujemy al dente z dodatkiem kostki rosołowej Vegeta. Cukinię tniemy w długie, cienkie paski. Czosnek siekamy. Zamarynowane mięso kroimy na kawałki. Na grillowej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy czosnek, przesmażamy, wkładamy mięso i smażymy, aby zachowało soczystość, przesuwamy na bok. Na sos ze smażenia wrzucamy cukinię, paprykę, na koniec dodajemy kapary, wszystko mieszamy. Zawartość patelni łączymy z makaronem (zimnym albo gorącym – danie można podać jako sałatkę), posypujemy roszponką i pociętym w cienkie pasy serem pecorino. Całość podajemy z pastąAjvar łagodny.