Czas przygotowania: 30 minut
Czas pieczenia: 30 min

SKŁADNIKI (dla 4 osób):
400 g jadalnych kasztanów
0,25 l słodkiej śmietanki
2 filiżanki mocnej kawy Nespresso
100 g gorzkiej czekolady
1 laska wanilii
100 g cukru pudru

PRZYGOTOWANIE:
Kasztany piecz przez 30 minut z dodatkiem wanilii, kawy, 0.2 litra śmietany i cukru pudru.
Upieczone kasztany rozgnieć widelcem do uzyskania gęstego puree. Podziel puree na cztery równe porcje, uformuj z każdej podłużną roladkę o dł. ok. 10 cm. Pozostaw na ok. 15 minut w temperaturze pokojowej do wyschnięcia.
Stop czekoladę w kąpieli wodnej, dodaj pozostałą śmietanę i płyn z pieczenia kasztanów.
Deser umieść na talerzach, na których będzie podawany. Rozprowadź pędzlem czekoladową polewę po powierzchni roladek. Posyp po wierzchu cukrem pudrem.