Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 30 minus

SKŁADNIKI na 2 porcje:
4 małe, młode ziemniaki
2 ząbki czosnku
1 duża cebula
6 jajek
1 łyżeczka pieprzu Espelette (albo kajeńskiego)
sól
natka pietruszki
oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, opłucz i osusz. Obierz czosnek i cebulę i posiekaj razem.
Smaż na teflonowej patelni na oliwie przez około 20 minut, często mieszając.
Jajka ubij mikserem jak na omlet z dodatkiem soli i pieprzu.
Wlej na patelnię z ziemniakami i smaż na małym ogniu przez około 10 minut, podważając od czasu do czasu brzegi, aby masa jajeczna spływała pod spód. Przykryj i smaż jeszcze przez 5 minut. Następnie zdejmij patelnię z ognia i trzymaj w cieple jeszcze przez 15 minut.
Zsuń tortill na talerz, posyp natką pietruszki. Podawaj pokrojoną jak pizzę, w charakterze przekąski.