Czas przygotowania: 30 minut
Czas gotowania: 30 minut

SKŁADNIKI:
1 duży pęczek bazylii
2 gałązki tymianku
3 ząbki czosnku
500 g fasoli
2 ziemniaki
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 duża biała cebula
5 średniej wielkości, dojrzałych pomidorów
3 marchewki

sól, pieprz, oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:
Obierz czosnek. Oberwij listki bazylii i opłucz je. Czosnek i bazylię ugnieć w moździerzu na gładką masę, dodaj 100 ml oliwy.
Obierz warzywa i pokrój w niewielką kostkę. Wyłuskaj fasolę. Zrumień na patelni na oliwie oliwek, dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i tymiankiem. Zalej wodą, gotuj przez 30 minut.
Podawaj gorącą z dodatkiem pesto.