Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 15 minut

SKŁADNIKI (dla 2 osób):
1 pierś z kurczaka z ekologicznej hodowli, pocięta na wąskie paski
1 korzeń świeżego imbiru
1 bulwa kopru włoskiego
½ strąka czerwonej lub żółtej papryki
kilka pomidorków koktajlowych
3 cebule
2 ząbki czosnku
Pęczek kolendry
1 mała, ostra papryczka
1 puszka mleka kokosowego
0,5 l bulionu warzywnego
Sól, pieprz, szafran (lub kurkuma) do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Umyj bulwę kopru i pokrój na cienkie plasterki. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek. Paprykę pokrój w małe kawałki. Do rozgrzanego woka włóż paski mięsa z kurczaka z dodatkiem kopru, papryki cebuli i czosnku. Dodaj łodyżki kolendry (liście zatrzymaj), szafran, sól i pieprz do smaku. Smaż na dużym ogniu przez ok. 5 minut, następnie przełóż do garnka, dodaj pomidorki przecięte na pół, mleczko kokosowe i bulion.
Gotuj ok. 10 minut na średnim ogniu.
Podawaj zupę posypaną świeżą kolendrą.