Szaszłyki z krewetek 

Składniki: • 500 g krewetek • patyczki do szaszłyków

Sos: • 6 ząbków czosnku • 1 łyżeczka pieprzu • 1 łyżka kminku • 3/4 szkl. posiekanej pietruszki  • 1 szkl. posiekanej kolendry • 1 łyżka soku z cytryny  • 2 łyżki octu winnego • 1/4 szkl. oliwy z oliwek • sól

Patyczki do szaszłyków moczyć przez około godzinę w zimnej wodzie. Składniki na sos zblendować. Krewetki namoczyć w sosie i odstawić na godzinę do lodówki. Krewetki nadziewać na patyczki i grillować mniej więcej po 4 minuty z obu stron.


Roladki z grillowanej cukinii z kozim serem

Składniki: • 2 cukinie• 200 g serka koziego twarogowego • szczypiorek • sól • pieprz

Cukinie umyć i pokroić wzdłuż na niezbyt grube plastry. Grillować kilka minut z obu stron. Doprawić solą i pieprzem i wystudzić. Każdy posmarować serkiem wymieszanym ze szczypiorkiem i zwinąć w roladkę