Sałata z pstrągiem i czereśniami

Składniki: • 1 opakowanie miksu sałat Fit & Easy Party  • 1 upieczony pstrąg • garść czereśni bez pestek • 50 g sera pleśniowego, np. lazur • 1 dojrzałe awokado • 1 ząbek czosnku • oliwa z oliwek •sok z 1/2 cytryny • sól • pieprz

Na talerzu ułożyć mieszankę sałat. Pieczonego pstrąga podzielić na kawałki, usuwając ości. Czereśnie pokroić w krążki, a awokado w dosyć grubą kostkę. Na wcześniej wyłożonym miksie układać pstrąga, czereśnie wraz z awokado. Posypać rozdrobnionym w palcach serem. Sos: w misce wymieszać oliwę z oliwek, sól, pieprz oraz posiekany lub wyciśnięty czosnek i sok z cytryny. Jeśli sos jest mocno kwaśny, można go dosłodzić cukrem lub miodem. Sałatkę polać sosem.