Lato w Browarach Warszawskich zapowiada się intensywnie. W każdą środę i niedzielę wakacji o godzinie 21:30 będzie można spędzić wieczór na leżaku w towarzystwie ulubionych filmów. Na ekranie pojawią się tytuły, w których jedzenie jest nie tylko wyraźnym tłem, ale też często głównym bohaterem. Goście mogą liczyć na takie filmy jak „Szef”, „Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie” czy „Podróż na sto stóp”. Nie zabraknie również adrenaliny dla wszystkich miłośników akcji. W środy na ekranie pojawią się m.in. „Dżentelmeni” czy „Sherlock Holmes”. 

Kolejną aktywacją jest kultowy już Dancing Międzypokoleniowy połączony z Akademią Tańca. Przedstawiciele wszystkich generacji są mile widziany w każdą niedzielę lipca od godziny 16:00. W planach nauka tańców standardowych, swinga czy latino. Wiek nie ma żadnego znaczenia - najważniejsza jest dobra zabawa i pozytywna energia! Nie można nie wspomnieć o atrakcjach dla najmłodszych gości, ponieważ dla nich również Browary Warszawskie przewidziały mnóstwo nietypowych zabaw. W każdą sobotę lipca i sierpnia pojawią się Sensorysie – sensoryczna scenografia z naturalnych materiałów i tkanin dla najmłodszych oraz muzyczne poranki. Dla starszych dzieci zaplanowana jest strefa wielkoformatowych gier planszowych oraz zabaw z animatorami na świeżym powietrzu. Wszystkie letnie aktywacje będą miały miejsce wśród pięknej zieleni na Rynku Warzelni oraz Dziedzińcu Laboratorium.

Czerwcowe otwarcia 

Browary Warszawskie zaskakują także nowymi otwarciami i nie ma w tym cienia przesady. Przy Grzybowskiej 60 można już zasmakować słynnej Munji, którą od lat kochają warszawiacy i nie tylko. Jest to jedyna w Polsce restauracja serwująca zadziwiającą odmianę kuchni adriatyckiej –  pełną bałkańskiego ognia, ale jednocześnie obficie doprawioną śródziemnomorską lekkością, rodem z ziemi włoskiej. Przy Grzybowskiej 56, pod kolebkami piwnic swoje wnętrza i zewnętrza dla wszystkich spragnionych kuchni hiszpańskiej otworzyła także Sobremesa Tapas Bar, znana już z Hali Koszyki czy Galerii Młociny. Sobremesa, oprócz genialnych dań serwuje swoim gościom wyjątkowe spektakle tzw. „live cooking”. Natomiast przy Krochmalnej 61, do browarowej ekipy dołączyły także delikatesy Piccola Italia & Mediterraneo. Jedyny w swoim rodzaju koncept sklepów oferujących artykuły spożywcze i wina importowane z krajów basenu Morza Śródziemnego. 

Kolejne zapowiedzi 

To nie koniec dobrych wiadomości! Już na początku lipca swojej premiery doczeka się m.in. Le Paradox, bar (i sklep) z francuskimi winami. I to nie „pierwszymi lepszymi”. Kolejne gorące miejsce, które pierwszych gości powita już na początku lipca to restauracja OLIVOS, w której ucztowanie będzie odbywać się wedle śródziemnomorskich zasad i tradycji. To właśnie w Grecji, Włoszech, Hiszpanii i innych przytulonych do brzegów Morza Śródziemnego krajach zwykły obiad potrafi trwać do kolacji, a kolacja do świtu...i tak samo będzie również w Browarach Warszawskich.

Aleja gwiazd na woonerfie Haberbuscha i Schielego

Jakby tego było mało, na terenie Browarów Warszawskich można zobaczyć niesamowitą pierwszą część wystawy, która przedstawia twórców tego miejsca. Doradzają, gotują, układają menu, sprowadzają najlepszej jakości frykasy, przeprowadzają spektakularne metamorfozy – tacy są bohaterowie Browarów. Dlatego zdecydowanie zasłużyli na swoje miejsce w galerii, która powstała na historycznym „rurociągu”. W obiektywie Marcina Borunia stanęli szefowie kuchni, styliści, managerowie, gospodarze, pastry chefowie oraz bariści współtworzący koncepty, które rozgościły się w tym nowym kwartale na warszawskiej Woli. Ich uśmiechy witają gości spacerujących wzdłuż ulicy Haberbuscha i Schielego.

Na browarywarszawskie.com.pl znajdują się wszystkie bieżące informacje na temat kolejnych otwarć oraz planowanych wydarzeń w tym sezonie. Bądźcie czujni, bo będzie się działo! 

ZOBACZ TAKŻE: "Powitanie Lata" z Aperolem w Góralskim Browarze