KULINARNY KONKURS Podravka Smaki kuchni śródziemnomorskiej. 

 

Zainspiruj się przepisem na grillowane bakłażany z Ajvarem.

Składniki:

600 g bakłażanów  

200 g twarogu 

100 ml oliwy z oliwek extra virgin  

½ pęczka szczypiorku  

4 łyżki Ajvaru ostrego Podravka  

1 łyżeczka Vegeta 100% naturalny wybór do kefiru i twarożku

sól 

Sposób przygotowania: 

Bakłażany pokroić wzdłuż na paski o grubości ok 0,5 cm, posolić i posmarować oliwą z oliwek, a następnie krótko grillować na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Grillowane bakłażany wyłożyć na suchy talerz. Na środku każdego z nich umieścić łyżkę twarogu wymieszanego z  Vegetą do kefiru i twarożku, oraz ze szczypiorkiem. Bakłażany pokroić na mniejsze kawałki, a następnie na każdy z nich nałożyć ½ łyżeczki Ajvaru. Posypać posiekanym szczypiorkiem i polać oliwą z oliwek. Smacznego!

KULINARNY KONKURSPodravka Smaki kuchni śródziemnomorskiej