Odkrywania nowych restauracji ciąg dalszy - RestaurantClub zaprasza #FoodMustGoOn! Po rekordzie frekwencji na wiosnę, jesienny festiwal najlepszych restauracji już 8-26.09. Blisko 350 restauracji z ponad 30 miast zaprosi Gości na popisowe trzydaniowe menu dostępne tylko podczas Festiwalu. W cenie 59zł (do -50%) znajdzie się też prezent od Partnerów. Trwają rezerwacje w aplikacji https://app.rclb.pl i na www.RestaurantWeek.pl. Festiwal odbywa się formule #zerowaste, zgodnie z filozofią #SzanujJedzenie.

Restaurant Week - gastronomiczny festiwal z misją

Ogólnopolski zasięg akcji ma przypomnieć Gościom, że idąc na wrześniowy Festiwal nie tylko wesprą restauracje, ale też pozwolą im m.in. zebrać środki zapasowe na wypadek zamknięcia. To kolejne działania RestaurantClub (organizator Festiwalu) na rzecz ocalenia lokalnych niezależnych restauracji. Dzięki “Karcie Higieny”, która jest jednym z filarów Restaurant Weeka, RestaurantClub chce podkreślić pełną gotowość restauracji na bezpieczne i zgodne z wytycznymi sanitarno-epidemiologicznymi przyjmowanie Gości.

Liczba Gości Restaurant Week przekroczyła już 1 milion. W Festiwalu weźmie udział ponad 350 restauracji z całej Polski. Dobrze zjemy m.in. w Krakowie, Warszawie, Trójmieście, Wrocławiu, Poznaniu, Łodzi, Szczecinie, Białymstoku, Rzeszowie, Lublinie, a także na Śląsku i Podhalu. Goście będą mogli spróbować zarówno dań kuchni polskiej, jak i wielu kuchni świata. W ofercie festiwalowej dostępne będą dania jarskie, rybne oraz mięsne. Zestaw składający się z przystawki, dania głównego i deseru będzie dostępny w specjalnej cenie 59 zł. Każdy pełnoletni Gość otrzyma w prezencie także koktajl Martini Fiero & Kinley Tonic, który stanowi idealne połączenie smaków.