Nowa książka Roberta Sowy - „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół” ukazała się 28 listopada 2018 r. nakładem Wydawnictwa Burda Książki. Znany polski szef kuchni przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni. Naucz się przyrządzać: pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą, pierś indyczą w panco z sałatką włoską, crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem, zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem, papardele z sosem serowym z brokułami i kaparami.

Tego samego dnia w nowej restauracji Roberta Sowy FORK RESTAURANT na ul. Wspólnej 35 w Warszawie odbyły się premiera książki i otwarcie samej restauracji. Goście mieli okazję skosztować pysznych dań serwowanych przez Fork Restaurant, m. in. tatara z łososia z kaparami, zielonymi oliwkami , suszonymi pomidorami i jabłuszkiem kapara, pasztet z żurawiną i gruszką, befsztyk tatarski z korniszonem i grzybami leśnymi, marynowane wolno pieczone łopatki z jagnięciny „Wrzosówki”, orientalnego tuńczyka z sałatką wakame i ananasem oraz desery: mix makaroników, mini panna cottę z sosem malinowym, mini eklerki z kremem waniliowym i kajmakiem.

Robert Sowa to słynny polski szef kuchni, właściciel N31 restaurant by Robert Sowa oraz Fork Restaurant, propagator polskiej tradycji kulinarnej, kreator menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w kraju. Laureat wielu prestiżowych nagród, ambasador i doradca kulinarny marki Prymat.

Książka zawiera również przepisy Roberta Wojnarowskiego – Szefa Kuchni w N31 oraz Krzysztofa Kopcińskiego – Pastry Chefa w N31.