SKŁADNIKI:• 4 piersi z kurczaka • 12 plastrów szynki parmeńskiej • 2 łyżki oliwy z oliwek • 6 pomidorków koktajlowych • świeża mięta • świeża bazylia • 100 g młodych liści sałaty • jadalne kwiaty, np. nasturcje, bratki, ogórecznik • 12 wykałaczek

Piekarnik nagrzewamy do 150 st. C. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na 3 plastry. Ewentualnie lekko rozbijamy tłuczkiem, by otrzymać bardziej płaskie, jednakowej grubości filety. Na każdym kładziemy plaster szynki, doprawiamy pieprzem (soli nie trzeba, szynka jest wystarczająco słona). Ciasno zwijamy i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy roladki ok. 2 minut, aż się lekko zrumienią. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika (środkowa szyna) na ok. 15 minut (mniejsze roladki pieczemy krócej niż większe). Musztardę, miód, sól i pieprz łączymy z octem, powoli dolewamy olej i mieszamy trzepaczką, aż powstanie emulsja. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pomidorki, bazylię, miętę i mieszamy. Z roladek usuwamy wykałaczki, przekrajamy ukośnie. Sałatę układamy na talerzach, polewamy dressingiem, dodajemy kwiaty i roladki.