Magda Gessler przyznaje, że w jej rodzinie nawet tradycyjne dania wigilijne podaje się w dość nowoczesny sposób. Nie inaczej jest z modnym tatarem ze śledzia, który obowiązkowo w każde święta Bożego Narodzenia pojawia się na stole w domu Gesslerów. Za sekretem jego wspaniałego smaku stoją takie nietypowe składniki, jak pieczona papryka i marynowane grzyby. Sprawdź, jak krok po kroku przygotować wigilijny tatar ze śledzia według przepisu Magdy Gessler, którym sławna restauratorka podzieliła się z czytelnikami magazynu "Dobre Rady" już teraz poniżej.

Tatar ze śledzia - przepis Magdy Gessler

Przyrządzenie tatara według receptury Magdy Gessler zajmuje 50 minut. Poniższa ilość składników wystarcza na przygotowanie 4 porcji dania.

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 pieczona czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 3 jajka na twardo
  • kilka grzybków marynowanych
  • nieduża ilość keczupu
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Płaty śledziowe, kiszone ogórki, pieczoną paprykę, cebulę, jajka na twardo i grzybki pokroić w drobną kostkę.
  2. Posolić, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Dodać keczup i wymieszać.

SPRAWDŹ TEŻ: Ryba po grecku: PRZEPIS Magdy Gessler krok po kroku